Van Leeuwen Network Consultancy

Diensten

Onderstaand treft u een overzicht aan van enkele diensten die VLNC u kan bieden. Uiteraard zijn ook andere diensten op aanvraag mogelijk.

Meer over VLNC

VLNC is uw partner om het maximale uit uw netwerk infrastructuur te halen

Remco van Leeuwen is een ervaren telecommunicatie/netwerkspecialist met projectmanagement skills. De combinatie van zowel de technische expertise als ook de projectmanagement skills zijn van grote toegevoegde waarde voor zijn klanten.

In het verleden werkte Remco op diverse operationele afdelingen bij een grote telecomprovider in Nederland waar hij de MPLS-diensten en de Internet Backbone beheerde.

Daarna is Remco als netwerkconsultant betrokken geweest bij verschillende netwerk transities van een Multinational in Amsterdam die groot is in de Distributie en Marketing. Deze netwerk transities omvatte het ontwerp- en implementie van (Draadloze) Netwerken op distributiecentra, maar ook de migratie van 500 internationale locaties naar een MPLS netwerk.

De laatste tijd is Remco voornamelijk actief in de rol als Technisch Projectleider op grote projecten bij een Service Provider die een internationale klant bedient in de publieke sector.

Over de diensten

VLNC en zijn diensten

VLNC heeft vele expertises op het gebied van netwerk infrastructuren en diensten die zij haar klanten aan kan bieden die verder op deze website omschreven zijn. Onderstaand treft u een overzicht aan van enkele diensten die VLNC u kan bieden. Uiteraard zijn ook andere diensten op aanvraag mogelijk.

VLNC is uw partner voor complexe netwerk transities. VLNC heeft ervaring met transities van omvangrijke internationale netwerken bij grote multinationals en opdrachtgevers in de publieke sector. Vanaf RFP fase tot en met de implementatie met als doel de netwerk infrastructuur te standaardiseren en het beheer te centraliseren.  Ook de benodigde begeleiding aan stakeholders bij de netwerk transitie (zoals interne klant of externe partijen) gedurende de migraties zijn doorgaans onderdeel van de dienstverlening. 

VLNC is ook uw partner voor de integratie en consolidatie van netwerken met als doel de OPEX-doelstellingen zo snel mogelijk te reduceren, bijvoorbeeld bij acquisitie van nieuwe bedrijven.

Als product en leverancier onafhankelijke partner maakt VLNC uw netwerk ontwerp inclusief de daarbij horende netwerk configuraties en implementatie. Tevens is VLNC ook uw sparringpartner tijdens het inkoopproces voor de selectie van een nieuwe netwerk of hardware leverancier. VLNC heeft in het verleden netwerk ontwerpen gemaakt voor diverse locaties van een groot distributiebedrijf in Nederland inclusief Wireless LAN-infrastructuren voor distributiecentra.

Ook voor een Breedband Wholesale Telecom provider in Nederland heeft VLNC diverse netwerk ontwerpen gerealiseerd.

Op basis van de ruime kennis en ervaring met data netwerken die bij VLNC aanwezig is bied VLNC netwerk audits en health checks aan. Bijvoorbeeld als u een second opinion betreffende de redundantie van het netwerk wilt of wanneer u een nieuwe bedrijfs applicatie plant in te voeren. Tevens kan VLNC u ondersteunen bij problemen met bedrijfsapplicaties op het onderliggende netwerk.

VLNC is uw partner in het beheer. VLNC heeft ervaring met het operationeel beheer van omvangrijke netwerk infrastructuren binnen een NOC of SOC van Internationale Telecom Providers en in de distributiesector. De ITIL Service Management processen en rollen zijn bekend, evenals het managen van Service Level Agreements, Operational Service Level Agreements en Underpinning Contracts met derde partijen.

Tevens is VLNC ervaren met het implementeren van Netwerk management systemen ten behoeve van monitoring, rapportages of het automatiseren van netwerk configuraties. 

VLNC kan uw projectleiding uit handen nemen. VLNC heeft ervaring met de technische project leiding bij grote netwerk transities. Dit zijn diverse projecten waaronder de transitie van het WAN (tot 500 locaties) voor een grote multinational en een opdrachtgever in de publieke sector. VLNC is Prince 2 Practitioner gecertificeerd en gewend met het beheren van Project Planningen, Budgetten, Resources, Risks, Issues en rapportages.